Trimsalon


In 2007 heb ik mijn vakdiploma Hondentoiletteerbedrijf gehaald bij Huisdier en Kennis instituut te Bunnik. Sindsdien heb ik naar tevredenheid honden geknipt van familie en kennissen. Nu ben ik in de gelegenheid om mijn eigen bedrijfje te starten.

Er zijn verschillende mogelijkheden naar gelang de vacht van uw hond.


Wassen.

U kunt de hond alleen laten wassen. Uiteraard wordt hij dan ook gedroogd met een föhn en/of waterblazer. Hierna verliest de hond minder haren.


Effileren

Dit gebeurt met een met dubbel getande- of met een enkel getande- effileerschaar die de vacht uitdunt of verkort. Hiermee wordt de hond in model gebracht. Wanneer u uw hond er netjes bij wil laten lopen adviseren wij deze behandeling 4 keer per jaar te herhalen.


Knippen

Wanneer u 4 keer per jaar uw hond laat knippen ziet uw hond het hele jaar verzorgd uit. Honden met een langere vacht dienen regelmatig geborsteld te worden, houdt u dat niet goed bij kan de hond ook korter geknipt worden.


Scheren

Hierbij wordt de hond met een tondeuse geschoren. Dit biedt ook vaak een uitkomst voor kortharige honden die veel verharen. Na deze behandeling heeft u 3 maanden geen last van haren in uw huis.


Plukken

Honden met een ruwe vacht kunnen geplukt worden. Hierbij wordt de loszittende bovenvacht verwijderd. Deze behandeling dient om de 6 maanden herhaald te worden. Dit is wel te adviseren anders kan de hond last krijgen van onder andere jeuk.


Bij alle behandelingen verleen ik de volgende service:

  • schoonmaken van oren
  • nagels knippen
  • wassen en drogen

U kunt ook alleen de nagels laten knippen en oren laten schoonmaken